2 w 1 czyli szybka meksykańska zupa z mięsem mielonym

Meksykańska zupa z mięsem mielonym to rozgrzewająca propozycja, która idealnie sprawdzi się w jesienno-zimowe dni. Jest pożywna, aromatyczna i pyszna. Znajdziesz w niej dużo zdrowych dodatków, które wspomogą twój organizm w codziennym funkcjonowaniu. Zupa zawiera w swoim składzie fasolę oraz kukurydze, które w połączeniu z odpowiednimi przyprawami idealnie oddają smak dalekich zakątków świata. To danie jest szybkie w przygotowaniu bo zajmie Ci jedynie 40 minut, jest idealne na obiad dla całej rodziny.

Kategoria: Obiad

Czas przygotowania: 40 min

Liczba porcji: 10

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować zupę 2 w 1?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1. Marchew, pietruszkę oraz czerwoną cebulę pokroić i przełożyć do garnka. Dodać oliwę z oliwek i dusić około 10 minut

2. Do duszonych warzyw wrzucić mięso, czosnek grys passatę pomidorową, wlać bulion, dodać wszystkie przyprawy i cukier

3. Gotować 30 minut, co jakiś czas mieszając

5. Na koniec dodać fasolę czerwoną oraz kukurydzę i gotować jeszcze 10 minut.

6. Po tym czasie zupa jest gotowa. Możesz udekorować ją świeżą lub suszoną pietruszką. Smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.