Ciasto czekoladowe

Proste, szybkie i niebiańsko pyszne…takie jest nasze ciasto czekoladowe. Przygotowywane z gorzkiej czekolady i kakao z dodatkiem aromatycznych przypraw, które w subtelny sposób podkreślają jego smak. Jest bardzo czekoladowe i wilgotne, a to sprawia, że znika praktycznie od razu. Jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga wiele pracy co sprawia, że robi się je z przyjemnością. Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, przyciąga swoim niecodziennym smakiem i aromatem. Zrób je razem z nami i poczuj jak wspaniale smakuje, w końcu niedługo święta:)

Kategorie: Deser

Czas przygotowania: 1h

Liczba porcji: 10

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować ciasto czekoladowe?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać sól i ubić

2. Dodać 40 gram cukru i wymieszać

3. Do garnka wsypać pozostały cukier, dodać masło, żółtka i podgrzać. Następnie dodać czekoladę i kakao, wszystko podgrzać i wymieszać

4. Dodać mąkę i wymieszać

5. Do masy dodać ubite wcześniej białka i wymieszać delikatnie

6. Piekarnik nagrzać do 200°C

7. Tortownicę o średnicy 22 cm natłuścić masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia

8. Przelać masę do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika

9. Piec około 15 minut

10. Ciasto jest gotowe, smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.