Czerwone pesto

Czerwone pesto inaczej nazywane pesto rosso to pasta przygotowywana na bazie pomidorów i orzechów, która najczęściej wykorzystywana jest w kuchni włoskiej. Używana jest głównie do przyprawiania makaronu, przekąsek czy smarowania pieczywa. Czerwone pesto można przygotować na zapas i przechowywać w słoiczku w lodówce. W połączeniu z makaronem smakuje wspaniale i tak samo wygląda. Pesto to bardzo zdrowy dodatek, który z pewnością warto włączyć do diety. Jego przygotowanie jest bajecznie łatwe i szybkie. Wystarczy wszystkie składniki zmiksować ze sobą i gotowe. Zapraszamy:)

Kategoria: Pasta

Czas przygotowania: 10 min

Liczba porcji: 2

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować czerwone pesto?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1. Ser pecorino, czosnek, orzechy, pomidor płatek i papryczkę chilli, rozdrobnić blenderem

2. Dodać sól, pieprz cayenne oraz oliwę z oliwek i dobrze wymieszać

3. Czerwone pesto przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.