Hiszpańska zupa paprykowa

Nasz dzisiejszy pomysł to hiszpańska zupa paprykowa. Jest kremowa, szybka w przygotowaniu i odpowiednio pikantna. Możesz przygotować ją według własnych preferencji, ale baza pozostaje bez zmian. Dużo papryki w połączeniu z pysznym i tradycyjnym bulionem wspaniale współgra z aromatycznymi przyprawami. Ta zupa z pewnością rozgrzeje w chłodne dni. Jeśli lubisz paprykę czerwoną możesz również podpiec w piekarniku. Przygotuj ją razem z nami:)

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 50 minut

Liczba porcji: 6

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować pyszną hiszpańską zupę paprykową?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1. Pokrojoną cebulę podsmaż w garnku na oliwie z oliwek, tak aby się zeszkliła

2. Do podsmażonej cebulki włóż pokrojona w kostkę paprykę czerwoną (bez gniazd nasiennych), papryczkę Piri-Piri, kmin rzymski i smaż przez około 5-7 minut

3. Po tym czasie wlej wcześniej przygotowany bulion i wszystko zagotuj

4. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj około 15-20 minut (do momentu aż ziemniaki będą miękkie)

5. Po tym czasie wszystko zmiksuj blenderem na gładki krem

6. Dodaj śmietanę, a jeśli trzeba dopraw solą i pieprzem i wymieszaj

7. Krem przelej do miseczki i udekoruj natką pietruszki, smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.