Lassi to napój indyjski, który przygotowuje się na bazie jogurtu oraz mango. My przygotowaliśmy dziś wersję ze świeżą wersją mango z dodatkiem kardamonu, cynamonu i miodu. Do jego przygotowania możesz również użyć pulpy mango z puszki i dodać papryczkę chilli. Zapraszamy 🙂
Kategoria: Napój
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 2
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować indyjski napój lassi?
Składniki:
- 2 sztuki mango dojrzałego
- Jogurt naturalny 600 ml
- kardamon mielony – 1/4 łyżeczki
- cynamon mielony – szczypta
- malina liofilizowana – kilka sztuk do dekoracji
- miód – 2 łyżki (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
1.Mango obierz ze skóry i zblenduj na gładką masę
2. Dodaj jogurt, miód oraz przyprawy
3. Wszystko zmiksuj
4.Udekoruj liofilizowanymi owocami
5. Smacznego:)