Jak wykorzystać mięso z rosołu?

Chyba każda gospodyni domowa przeżywała sytuacje w której po rosole w garnku zostało mięso, z którym nie do końca wiadomo było co zrobić. My pokażemy wam dziś idealny sposób na jego wykorzystanie. W myśl zasady no waste! Nic nie może się zmarnować, a przecież mięsa w rosole bywa naprawdę dużo. Przygotujemy dziś kotleciki z mięsa rosołowego. Kotleciki z naszego przepisu są delikatne i aromatyczne po prostu pyszne. Świetnie sprawdzają się w roli obiadku dla dzieci jak również dorosłych. Naprawdę je lubimy:)

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: 10

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować kotleciki z mięsa rosołowego?

Składniki:

  • 500 gram mięsa z rosołu (każdy rodzaj)
  • 3 jajka na twardo
  • 1 jajko surowe (do obtoczenia)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • pół marchwi startej
  • pietruszka liść – łyżeczka
  • 4 łyżki oleju
  • sól – łyżeczka
  • pieprz czarny mielony – szczypta

Sposób przygotowania:

1.Mięso podziel na kawałki i przełóż do miski

2. Dodaj pokrojone w drobną kostkę jajka, cebulę, czosnek, startą marchew, pietruszkę, sól, pieprz,

3. Z powstałej masy uformuj kotleciki

4. Każdy kotlecik obtocz w jajku i bułce tartej, a następnie smaż na patelni z obu stron z dodatkiem rozgrzanego smalcu

5. Gotowe kotleciki przełóż na talerz i podawaj z dodatkiem ziemniaczków i ulubionej surówki, smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.