Krem pieczarkowy

Pieczarki to składnik, który w Polsce jest bardzo popularny, a skoro mamy je na wyciągnięcie ręki to warto z nich korzystać. Krem z pieczarek to potrawa łatwa do przygotowania. Idealnie sprawdzi się w roli rozgrzewającego startera w zimowe dni. Podana z chrupiącą bagietką smakuje obłędnie i tak samo wygląda. Ma wyrazisty aromat przez co pobudza apetyt. Znajduje się w niej wiele cennych dla zdrowia składników odżywczych więc nie dla samego smaku warto po nią sięgać. Pieczarki to bowiem źródło wielu cennych dla zdrowia witamin i minerałów. Zawierają tiaminę, ryboflawinę, kwas foliowy, kobalaminę, pirydoksynę, witaminę C oraz D. Ponadto pieczarki zawierają lektyny. Substancja ta ma działanie przeciwnowotworowe. Pieczarki to również źródło kwasu linolowego CLA.

Przygotuj razem z nami pyszny i zdrowy krem pieczarkowy bo zdrowie jest najważniejsze!

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 1 h

Liczba porcji: 10

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować pyszną zupę grzybową?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1. Cebule obierz, pokrój i podsmaż na oliwie z oliwek tak aby się zeszkliła

2. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Wrzuć do garnka z cebulą i smaż około 10 minut

3. Wlej do garnka litr bulionu i dodaj czosnek płatek, pokrojone ziemniaki oraz włoszczyznę suszoną premium

4. Teraz dodaj wszystkie przyprawy – sól, pieprz, koperek i majeranek

5. Tak przygotowaną zupę gotuj przez około 30 – 40 minut

6. Ugotowaną zupę zmiksuj aż stanie się kremowa w trakcie dodaj śmietanę

7. Krem jest gotowy, smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.