Marynata z dodatkiem rozmarynu idealnie łączy się z mięsem wołowym. Nadaje wspaniałego smaku wielu potrawom. Najlepiej zamarynować mięso i pozostawić je na całą noc w lodówce. Pozwoli to wydobyć głębie smaku mięsa. Możesz używać jej do ulubionych potraw niemal bez ograniczeń. Z pewnością doda nietuzinkowego smaku. Gotuj razem z nami:)
Kategoria: Marynata
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować marynatę z rozmarynem?
Składniki:
- 300 gram cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 100 gram oliwy z oliwek
- pieprz czarny mielony – szczypta
- sól – 1 łyżeczka
- rozmaryn7 – 3 łyżki
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę
2. Dodać rozmaryn, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek
3. Wszystko wymieszać
4. Marynata idealnie łączy się z mięsem wołowym
5. Smacznego:)