Kategoria: Śniadanie
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 10
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować pastę jajeczną?
Składniki:
- 1 cebula
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 7 jajek na twardo
- koperek – 1 łyżka
- sól – szczypta
- pieprz biały mielony – szczypta
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać drobno i włożyć do miski
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w drobną kosteczkę i połączyć z cebulą
3. Dodać majonez, musztardę, koperek, sól, pieprz i wszystko wymieszać
4. Pastę jajeczną podawać ze świeżym pieczywem lub
5. Podgrillować pieczywo, nałożyć żółty ser, plastry ulubionej szynki, sałatę , plastry pomidora i dużo pasty jajecznej
6. Smacznego:)