Pieczone frytki z warzyw

Przepis na pieczone frytki z warzyw to propozycja dla wszystkich tych, którzy cenią sobie zdrowe, domowe przekąski. Ten rodzaj przekąski jest bogaty w wartości odżywcze. Idealnie pasują podawane z domowymi sosami. Stanowią alternatywę dla wersji z ziemniaków i na pewno są dużo zdrowsze. Można przygotować je na wieczorny seans filmowy bez wyrzutów sumienia o wieczorne podjadanie niezdrowych przekąsek. Są szybki w przygotowaniu i nie wymagają dużego wysiłku. Posypane aromatycznymi przyprawami uwalniają pełnię swoich smaków. Są idealne dla dzieci, dla których frytki to przecież obowiązkowa pozycja w karcie dań.

Przygotuj razem z nami pyszne i zdrowe frytki z pieczonych warzyw!

Kategoria: Przekąska

Czas przygotowania: 1 godzina

Liczba porcji: 3

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować pyszne i zdrowe warzywne frytki?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1.Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia

2. Warzywa umyć i pokroić w kształcie frytek (nie obierać)

3. Ułożyć na blaszkę posypać równomiernie przyprawami i polać oliwą z oliwek

4. Piec około 30 – 40 min, co jakiś czas frytki pomieszać aby upiekły się równomiernie z każdej strony

5. Po tym czasie frytki wyciągnąć z piekarnika

6. Podawać z ketchupem i majonezem:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.