Pieczone pałeczki z kurczaka

Smak idealnie doprawionej i chrupiącej skórki z kurczaka znany jest chyba każdemu. Idealnie wypieczona sprawia, że pałeczki z kurczaka nabierają wielowymiarowego smaku i charakteru. Aby osiągnąć ten efekt potrzebne jest odpowiednie zamarynowanie, a to uzyskasz z naszymi przyprawami! Mięso jest idealnie miękkie i wilgotne natomiast skórka chrupiąca i aromatyczna. Przygotuj razem z nami idealne pałeczki z kurczaka, które zachwycą niejednego kulinarnego smakosza:)

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 1 godzina

Liczba porcji: 20 szt

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować pyszne, pieczone pałeczki z kurczaka?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1.Pałeczki z kurczaka myjemy i wkładamy do miski

2.Do miski wlewamy oliwę z oliwy, dodajemy przyprawę do udek z kurczaka i liść laurowy mielony

3. Tak przygotowane pałeczki możemy pozostawić w marynacie na całą noc lub od razy przystąpić do pieczenia

4. Blachę wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia

5. Układamy wszystkie pałeczki i posypujemy je pieprzem czerwonym

6. Pieczemy na środkowym poziomie około 50 min / 180°C lub do momentu jak uzyskają złocisty kolor

7. Po tym czasie pałeczki z kurczaka są gotowe, smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.