Nasz przepis na klasyczny smalec ze skwarkami, cebulką i przyprawami to propozycja na świetną przystawkę. Chrupiące skwarki idealnie współgrają z cebulką i aromatycznymi dodatkami. W połączeniu ze świeżym pieczywem smakuje naprawdę dobrze. Podawaj go zawsze w towarzystwie domowych ogórków. Przygotuj pyszny smalec razem z nami:)
Kategoria: Przystawka
Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 7
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować smalec?
Składniki:
Sposób przygotowania:
1.Słoninę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię na mały ogień tak aby skwarki się wytopiły
2. Smaż przez około 15 minut
3. Cebulkę pokrój drobno, wrzuć na patelnię i dodaj majeranek i sól
4. Smaż przez 15 minut
5.Tak przygotowany smalec zostaw aby ostygł i przelej do przygotowanego słoika
6. Przechowuj w lodówce