Delikatny sos koperkowy na bazie śmietanki i mleka to dodatek do potraw uwielbiany przez wiele osób. Podbił nasze kubki smakowe swoim wyjątkowym koperkowo-śmietankowym smakiem. Jest idealny dodany do ryby, mięs czy jajek. Idealnie uzupełnia smak ziemniaczków. Dodawaj go do makaronów oraz mięsnych klopsików. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu więc bez problemu przygotujesz go w domu. Sos koperkowy możesz przygotować wcześniej i przechowywać go w lodówce.
Przygotuj sos koperkowy według naszego przepisu:)
Kategoria: Sos
Czas przygotowania: 15 min
Liczba porcji: 8
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować sos koperkowy?
Składniki:
- koperek igiełka – 1 łyżka
- pieprz czarny mielony PREMIUM – szczypta
- sól – szczypta
- czosnek granulowany – szczypta
- cukier – szczypta
- 40 gram masła
- 350 ml mleka
- 200 ml śmietany 18%
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wsyp koperek, czosnek granulowany, pieprz, sól i cukier
2. Dodaj mleko, miękkie masło i śmietanę
3. Wszystko delikatnie podgrzej i wymieszaj
4. Podawaj na ciepło lub na zimno
5. Smacznego:)