Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku to propozycja bardzo łatwa w przygotowaniu, którą możesz wykonać zarówno w świeżej jak i mrożonej wersji. Idealnie łączy się z groszkiem ptysiowym lub małymi grzankami. Możesz podawać ją również z ulubionym makaronem. Zamiast łączenia jej ze śmietaną, tak aby powstał pyszny, aksamitny krem, możesz podawać ją z ubitą śmietaną. Wtedy nałóż łyżkę ubitej śmietany do gotowej miseczki z zupą. Na koniec koniecznie posyp ją naszą natką pietruszki. Smacznego:)

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania:40 minut

Liczba porcji: 8

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować zupę krem z zielonego groszku?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1.Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie z oliwek

2.Bulion zagotować i dodać groszek

3.Gotować przez około 15 minut i dodać cebulę

4. Gotować kolejne 10 minut i zdjąć z ognia

5. Po tym czasie wszystko zmiksować blenderem na krem

6. Doprawić solą i pieprzem

7. Teraz dodać śmietanę i wymieszać

8. Podawać w miseczkach, posypaną pietruszką

9. Smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.