Zupa z serków topionych to propozycja idealna dla fanów sera w każdej postaci. Smakuje idealnie podana z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Nasz przepis jest szybki i prosty w przygotowaniu, wystarczy, że masz wcześniej przygotowany bulion, a zrobienie serowej zupy zajmie Ci dosłownie chwilę. Zapraszamy:)
Kategoria: Danie główne
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 8
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować zupę z serków topionych?
Składniki:
- 2 litry bulionu
- 3 sztuki serków topione, 100 gramowych
- 100 gram boczku
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- papryka słodka mielona – 0,5 łyżeczki
- sól – szczypta
- pieprz carny mielony – szczypta
Sposób przygotowania:
1.Cebulę, czosnek i boczek pokrój w paseczki
2. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż wszystko
3. Dodaj wszystko do bulionu,a następnie podzielone na kawałki serki topione
4. Porządnie mieszaj gorący bulion, tak aby serki się roztopiły
5. Zmiksuj wszystko blenderem na krem
6. Na końcu dodaj przyprawy i wszystko wymieszaj
7. Smacznego:)