Kategoria: Śniadanie / Przystawka
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 4
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować domową bruschettę?
Składniki:
- Pomidor z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim – 5 łyżek
- oliwa z oliwek – 5 łyżek
- sól – szczypta
- pieprz czarny mielony – szczypta
- 100 gram sera mozzarella
- bazylia liść – 2 łyżeczki
- 1 ciabatta
Sposób przygotowania:
- Ciabattę pokroić na około 10 kawałków i podpiec w piekarniku na ustawieniu grill przez około 10 minut
- Pomidor z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim wymieszać z oliwą z oliwek, solą oraz pieprzem
- Na każdym kawałku podpieczonej ciabatty ułożyć przygotowaną mieszankę
- Każdy kawałek udekorować bazylią
- Smacznego:)