Gulasz węgierski

Gulasz to narodowa węgierska potrawa, składająca się z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz przygotować możesz z różnego rodzaju mięsa. Odpowiednie będzie tutaj mięso takie jak wołowina, kurczak, cielęcina, a nawet dziczyzna i ryby. W zależności od regionu poszczególne składniki gulaszu mogą się różnić, ale jego baza pozostaje niezmienna. Nasza dzisiejsza propozycja to gulasz węgierski w bardzo prostej i przyjemnej dla oka wersji. Jego przygotowanie zajmuje około godziny i nie wymaga wiele trudu. Wystarczy wszystkie składniki pokroić i wrzucać po kolei na rozgrzaną patelnie. Mięso z tego przepisu jest delikatne i kruche. Odpowiednio doprawiony gulasz to sama przyjemność jedzenia. Taki jest nasz gulasz, odpowiednio doprawiony i soczysty. Posypany ziołami wygląda wspaniale i z pewnością zaskoczy najbliższych. Jego smak przeplata się od nut słodkich po słone i pikantne. Gulasz jest idealny zarówno dla dzieci jak i dorosłych.

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 1 godzina

Liczba porcji: 5

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować gulasz węgierski?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1.Karkówkę umyj pokrój w kawałeczki i włóż do miski

2. Zasyp wszystko przyprawą do gulaszu, czosnkiem płatek i papryką czerwoną płatek

3. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na oliwie tak aby się zeszkliła

4. Dodaj wcześniej przygotowane mięso oraz pokrojone pieczarki i paprykę smaż około 25 minut

5. Dodaj pokrojone pomidory i smaż jeszcze do momentu aż woda z pomidorów odparuje, około 20 minut

6. Gulasz podawaj z kaszą, posypany ulubionymi ziołami, smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.