Barszcz czerwony to jedna z tych zup, która dorobiła się wielu zwolenników. Takiej tradycyjnej potrawy nie zjesz nigdzie indziej na świecie. Nasz barszcz czerwony to nie tylko wspaniały smak i aromat, ale również źródło wielu witamin i składników mineralnych. Barszcz czerwony to potrawa nie tylko wigilijna. Przygotuj ją razem z nami również w czasie poza świątecznym. Jest naprawdę smaczny, z pewnością pokocha go cała rodzina. Zapraszamy do wspólnego gotowania z naszymi przyprawami!
Kategoria: Zupa
Czas przygotowania: 1 godzina
Liczba porcji: 10
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować barszcz czerwony?
Składniki:
- 500 gram buraków czerwonych
- 1,5 litra bulionu
- 3 łyżki czerwonego octu winnego
- 3 łyżeczki cukru
- ziele angielskie ziarno – 6 szt
- liść laurowy – 4 szt
- sól – 1 łyżeczka
- pieprz czarny ziarno – 1 łyżeczka
- 4 ząbki czosnku
- 150 gram śmietany 30%
Sposób przygotowania:
1.Buraki pokroić i wrzucić do garnka
2. Wlać bulion, dodać wszystkie przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz oraz czosnek – wszystko gotować około 30 minut
3. Dodać ocet winny, cukier oraz śmietanę i gotować jeszcze 5-10 minut
4. Po tym czasie zupa jest gotowa, smacznego:)
[…] Barszcz czerwony ➤ Zabielany barszcz czerwony […]