Kolejna smaczna propozycja śniadaniowa z wykorzystaniem nasion chia. Tym razem wyjątkowe pobudzenie bo ze świeżo parzonym espresso! Do jej przygotowania wykorzystaliśmy truskawkę i jagodę liofilizowaną, ale z powodzeniem możesz również użyć innych ulubionych owoców. Zapraszamy:)
Kategoria: Śniadanie
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 1
Stopień trudności: Łatwy
Jak przygotować kawową Chia?
Składniki:
- 1 espresso
- 300 ml mleka ulubionego
- nasiona chia – 3 łyżki
- truskawka liofilizowana
- jagoda liofilizowana
- cynamon mielony – szczypta
Sposób przygotowania:
1. Nasiona chia zalej ulubionym mlekiem i pozostaw do napęcznienia (około 2 godziny)
2. Po tym czasie przygotuj espresso i wlej do nasion chia
3. Udekoruj liofilizowanymi owocami
4. Smacznego:)