Sałatka śródziemnomorska

Sałatka śródziemnomorska to pyszne danie, które łączy smaki, a także składniki charakterystyczne dla kuchni krajów Śródziemnomorskich. Sałatkę można przygotować na wiele różnych sposobów, ale podstawę stanowi zawsze sałata, pomidorki, papryka, oliwa z oliwek oraz dobre przyprawy. Sałatkę możesz oczywiście modyfikować według własnego gustu kulinarnego i podawać na ciepło lub na zimno. Smakuje wspaniale zarówno jako samodzielne danie jak i jako dodatek do mięsa i ryby.

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 4

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować sałatkę śródziemnomorską?

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę umyj i przełóż do miski
  2. Pomidorki koktajlowe umyj, przekrój na pół i wrzuć do sałaty
  3. Dodaj paprykę słodką czerwoną płatek, paprykę zieloną płatek, pokrojony w kostkę ser feta, sól, pieprz i wszystko wymieszaj
  4. Dodaj pokrojone oliwki, czosnek granulowany oraz pietruszkę liść i wszystko dobrze wymieszaj
  5. W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, musztardę oraz miód i zalej nią sałatkę, wszystko dobrze wymieszaj
  6. Gotowe, Twoja sałatka śródziemnomorska jest gotowa:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.