Wegańskie klopsiki

Dziś przygotowaliśmy nieco wegańskich smaków. Klopsiki na bazie soczewicy powstały specjalnie dla osób, które są na diecie wege. Niezwykle aromatyczne, smaczne, a przede wszystkim zdrowe. Idealnie pasują podawane z warzywami tymi przygotowanymi na parze jak i na patelni. Podawaj je z ulubionymi sosami takimi jak sos czosnkowy. Smacznego:)

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 40 minut

Liczba porcji: 3

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować wegańskie klopsiki?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1.Soczewicę przygotować według instrukcji na opakowaniu

2. Parmezan zetrzeć i wymieszać z płatkami owsianymi

3. Cebulę i cukinię pokroić, a następnie dodać czosnek, bazylię, sól, pieprz, paprykę słodką mieloną oraz natkę pietruszki, wymieszać

4. Dodać soczewicę, parmezan z płatkami owsianymi oraz bułkę tartą i wszystko dobrze wymieszać

5.Z powstałej masy uformuj klopsiki (około 15 sztuk)

6. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć każdy klopsiki około 10 minut, aż wszystkie będą odpowiednio zarumienione

7. Klopsiki podawać z ulubionymi warzywami i sosami

8. Smacznego:)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.