Krem dyniowy z curry

Nic tak nie rozgrzewa jesienią jak ciepły krem dyniowy z mieszanką przypraw curry. W okresie przeziębień bardzo ważna jest odpowiednia suplementacja, a jak wiemy najlepiej jest czerpać składniki odżywcze z natury. Takie z pewnością znajdziesz w kremie dyniowym z curry! Wapń, potas, magnez czy żelazo to tylko niektóre ze składników odżywczych zawartych w kremie dyniowym. Ponadto zawiera on witaminy m.in witaminy z grupy B, witaminę A, C, D i E. Krem dyniowy z curry jest pyszny i aromatyczny, a podawany na gorąco rozgrzeje organizm w chłodne dni wspomagając tym samym zdrowie. Wspieraj zdrowie w naturalny sposób i przygotuj z nami pyszny krem dyniowy z curry!

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować krem dyniowy z dodatkiem curry?

Składniki:

  • 100 gram marchewki
  • 100 gram ziemniaków
  • 200 gram pora
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 500 gram dyni
  • 500 ml bulionu
  • 80 gram śmietany 30%
  • pestki dyni do dekoracji

Przyprawy:

Sposób przygotowania:

1. Marchew, ziemniaki oraz dynię obrać ze skóry

2. Marchew, dynię, ziemniaki oraz por pokroić na małe kawałki. Włożyć do garnka, dodać oliwę oraz curry. Gotować 15 minut

3. Dodać bulion, pieprz i sól. Ponownie gotować 15 minut

4. Na końcu dodać śmietanę i wszystko zmiksować na gładki krem

Sposób podania:

Krem przelać do miseczek. Posypać pietruszką liść oraz pestkami dyni. Smacznego!

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.