Zupa krem marchewkowy

Zupa krem marchewkowy to łatwa w przygotowaniu alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki. Głównym składnikiem kremu marchewkowego są oczywiście marchewki i to one sprawiają, że krem jest słodki i delikatny. Marchew to źródło witamin takich jak witamina C, K oraz E. W marchwi występuje wysoka zawartość prowitaminy A zwanej inaczej beta-karotenem odpowiedzialnej za dobry wzrok.

Przygotuj razem z nami pyszny i łatwy w przygotowaniu krem marchewkowy!

Kategoria: Danie główne

Czas przygotowania: 30 min

Liczba porcji: 5

Stopień trudności: Łatwy

Jak przygotować krem marchewkowy?

Składniki:

Sposób przygotowania:

1. Do garnka włożyć posiekaną cebulę i podsmażyć z dodatkiem oliwy z oliwek

2. Dodać bulion, pokrojoną marchewkę, sól, pieprz, paprykę, czosnek, imbir, bazylię i kolendrę – wszystko gotować około 20 minut

3. Dodać serek kremowy i wszystko zmiksować

4. Krem marchewkowy podawać z odrobiną śmietany, posypany pietruszką

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.